Vad är sexualitetsproblematik?

Sexualitetsproblematik syftar på alla uppleva problem och svårigheter du kan ha kring sex och sexualitet till följd av våldtäkt eller andra sexuella övergrepp. Exempel på problem kan vara:

• Låg sexlust
  • Svårigheter med upphetsning
  • Rädsla eller avsmak för sex
  • Smärta vid sex
  • Svårigheter med att få orgasm
  • Svårigheter med gränssättning vid sex
  • Skam – och skuldkänslor kopplade till lust, upphetsning och orgasm

Vi tycker att sex ska kunna vara skönt, härligt och roligt, trots att en har utsatts för sexuella övergrepp. Därför erbjuder vi sexologiskt stöd till dig som har funderingar kring eller problem med din sexualitet. Inget är för litet eller stort – hos oss är du alltid välkommen att diskutera sex.
Läs mer om det sexologiska stödet som Hela mig erbjuder HÄR.

De sexologiska stödfunktionerna lanseras senare i höst. Följ oss gärna här, på facebook eller instagram för uppdateringar kring datum för lansering!

För mer information om sexualitetsproblematik till följd av våldtäkt eller andra sexuella övergrepp, kontakta Hela Mig:s sexolog Leigh Norén på helamig@foreningenstorasyster.se.