Storasysterjuristen

Lydia Hyltèn-Cavallius är vår Storasysterjurist. Som Storasysterjurist tar hon emot frågor och funderingar du som brottsoffer har och lämnar kostnadsfri juridisk rådgivning. Vilka rättigheter har jag som brottsoffer? Kan det vara en brottslig gärning jag utsatts för? Storasysterjuristen kan svara på frågor om polisanmälan, polisförhör och rättegång. Ingen fråga är för stor eller för liten!

Storasysterjuristen nås lättast per mejl jurist@foreningenstorasyster.se eller på telefon 0721 51 39 47. Storasysterjuristen tar emot frågor via e-post och telefon. Det går självklart bra att vara anonym. Inom såväl sin yrkesroll som sitt engagemang i Föreningen Storasyster har Lydia tystnadsplikt, vilket innebär att du som hjälpsökande kan känna dig trygg i att allt du säger stannar hos henne.

Storasysterjuristen är ett samarbete med Advokatbyrån Elisabeth Fritz AB. Advokatbyrån Elisabeth Fritz AB är en av Sveriges främsta advokatbyråer specialiserade på att företräda brottsoffer som har utsatts för våldsbrott, däribland sexualbrott och hedersbrott. Advokatbyrån är den enda byrån i Sverige som valt att endast företräda brottsoffer.

Lydia Hyltèn-Cavallius

Lydia har avlagt jur. kand. examen vid Stockholms universitet. Hon har inriktat sig på straffrättsliga frågor och har skrivit sitt examensarbete om ansvarsbedömningar vid sexualbrott mot barn. Lydia har läst specialkurser inom straffrätt och studerat bland annat rättspsykologi. Hon har även läst kursen Genusvetenskapliga perspektiv på kriminalitet. Därutöver har Lydia studerat internationella relationer vid Hawaii Pacific University och vid Stockholms universitet.

Lydia har tidigare arbetat på ett skyddat boende med våldsutsatta kvinnor och har även varit engagerad i ECPAT Sveriges frivillighetsgrupp.

Lydia har arbetat på Advokatbyrån Elisabeth Fritz sedan 2014. Dessförinnan arbetade hon på en annan advokatbyrå, även där med humanjuridiska frågor. Lydia har ett genuint intresse och ett stort engagemang vad gäller bemötandet av brottsoffer i utsatta situationer. Att ha ett genusperspektiv i kombination med ett pedagogiskt och empatiskt bemötande är ledstjärnor i Lydias arbete.

Mejl: jurist@foreningenstorasyster.se

Telefon: 0721 51 39 47.

Advokatbyrån Elisabeth Fritz har även en jourtelefon som är öppen alla tider och alla dagar för utsatta brottsoffer på telefonnummer 0708-67 07 24.  Under dagtid kan man ringa till telefonnummer 08-21 15 60.

Hemsida: www.advokatfritz.com

 

Comments are closed.

STÖD OSS

Du kan stödja oss på olika sätt. Genom att bli medlem, köpa gåvor i vår shop eller donera direkt på Bankgiro: 397-4870.

FÖRENINGEN STORASYSTER

Kungsholmsgatan 17B
112 27 Stockholm
kontakt@foreningenstorasyster.se

Organisationsnummer: 802465-2169