Storasysterjuristen

Madeleine Burevik är vår storasysterjurist. Som Storasysterjurist tar hon emot frågor och funderingar du som brottsoffer har och lämnar kostnadsfri juridisk rådgivning. Vilka rättigheter har jag som brottsoffer? Kan det vara en brottslig gärning jag utsatts för? Storasysterjuristen kan svara på frågor om polisanmälan, polisförhör och rättegång. Ingen fråga är för stor eller för liten!

Storasysterjuristen nås lättast per mail jurist@foreningenstorasyster.se eller telefon 072-399 07 70.

Storasysterjuristen är ett samarbete med Advokatbyrån Elisabeth Fritz AB. Advokatbyrån Elisabeth Fritz AB är en av Sveriges främsta advokatbyråer specialiserade på att företräda brottsoffer som har utsatts för våldsbrott, däribland sexualbrott och hedersbrott. Advokatbyrån är den enda byrån i Sverige som valt att endast företräda brottsoffer.

Storasysterjuristen tar emot frågor via e-post och telefon. Det går självklart bra att vara anonym. Inom såväl sin yrkesroll som sitt engagemang i Föreningen Storasyster har Madeleine tystnadsplikt, vilket innebär att du som hjälpsökande kan känna dig trygg i att allt du säger stannar hos henne.

 

Madeleine Burevik

Madeleine har avlagt jur. kand. examen vid Lunds Universitet och har arbetat som tingsnotarie vid Södertörns tingsrätt. Hon har skrivit examensarbete inom straffrätt med titeln: ”’Jag trodde att hon ville’ – en genusteoretisk analys av domstolarnas bedömning av gärningsmannens uppsåt vid våldtäkt”.

Madeleine har läst specialkurser inom straffrätt och studerat bland annat mänskliga rättigheter vid University of California, San Diego.

Madeleine har ett genuint intresse och ett stort engagemang vad gäller bemötandet av brottsoffer i utsatta situationer. Att ha ett brottsofferperspektiv i kombination med ett pedagogiskt och empatiskt bemötande är ledstjärnor i hennes arbete.

 

Mejl: jurist@foreningenstorasyster.se

Telefon: 072-399 07 70

Läs Föreningen Storasysters intervju med Madeleine.

 

Advokatbyrån Elisabeth Fritz har även en jourtelefon som är öppen alla tider och alla dagar för utsatta brottsoffer på telefonnummer 0708-67 07 24.  Under dagtid kan man ringa till telefonnummer 08-21 15 60.

Hemsida: www.advokatfritz.com

 

Comments are closed.

STÖD OSS

Du kan stödja oss på olika sätt. Genom att bli medlem, köpa gåvor i vår shop eller donera direkt på Bankgiro: 397-4870.

FÖRENINGEN STORASYSTER

Kungsholmsgatan 17B
112 27 Stockholm
kontakt@foreningenstorasyster.se

Organisationsnummer: 802465-2169