Medföljande syster

Vi erbjuder vårt stöd vid till exempel sjukhusbesök, gynekologbesök, olika behandlingsinstanser, polisanmälan eller förhör.

Genom stöd av Stockholms Läns Landsting har Föreningen Storasyster kunnat genomföra en utbildning i medföljning och har nu möjlighet att erbjuda särskilt utbildade medföljande systrar. Detta är volontärer som kan följa med dig när du behöver eller vill ta kontakt med olika myndigheter eller behandlingsinstanser efter ett övergrepp.

Att anmäla övergrepp till polisen kan vara otäckt och du kanske funderar på om du verkligen kommer att bli trodd eller vilken typ av frågor du kan tvingas besvara. Att uppsöka sjukvård eller andra behandlingsinstanser efter ett övergrepp kan vara förknippat med ångest eller oro. Av olika anledningar kan det vara svårt eller känsligt att ta med en kompis eller anhörig till gynekologen, psykologen eller polisen. Då finns Föreningen Storasysters medföljande systrar här för dig – ett medmänskligt stöd som du kan prata med och som kan stötta dig i din kontakt med myndigheter.

Vi förmedlar även kontakt med advokat och målsägandebiträde, vilket du har rätt att få stöd ifrån under polisförhör och rättegång.

Vill du veta mer eller anmäla behov av medföljning, ta kontakt på medfoljning@foreningenstorasyster.se

Du kan också ta kontakt genom att fylla i formuläret så tar vi kontakt med dig så fort som möjligt.

Ditt namn (obligatorisk)

Din epost (obligatorisk)