Medföljande syster

Föreningen Storasyster erbjuder stöd genom medföljande syster vid till exempel sjukhusbesök, gynekologbesök, olika behandlingsinstanser, polisanmälan eller förhör. En medföljande syster är en volontär som kan följa med dig när du behöver eller vill ta kontakt med olika myndigheter eller behandlingsinstanser efter ett övergrepp.

Att anmäla övergrepp till polisen kan vara otäckt och du kanske funderar på om du verkligen kommer att bli trodd eller vilken typ av frågor du kan tvingas besvara. Att uppsöka sjukvård eller andra behandlingsinstanser efter ett övergrepp kan vara förknippat med ångest eller oro. Av olika anledningar kan det vara svårt eller känsligt att ta med en kompis eller anhörig till gynekologen, psykologen eller polisen. Då finns Föreningen Storasysters medföljande systrar här för dig – ett medmänskligt stöd som du kan prata med och som kan stötta dig i din kontakt med myndigheter.

Vi förmedlar även kontakt med advokat och målsägandebiträde, vilket du har rätt att få stöd ifrån under polisförhör och rättegång.

Vill du veta mer eller anmäla behov av medföljning, ta kontakt på medfoljning@foreningenstorasyster.se

Du kan också ta kontakt genom att fylla i formuläret så tar vi kontakt med dig så fort som möjligt.

Ditt namn (obligatorisk)

Din epost (obligatorisk)