Stella, 67

Jag är en äldre kvinna som blivit pensionär för två år sen. Jag har gått i olika terapier i ca tio år för traumat i barndomen. Jag har inte haft några tydliga minnesbilder men nu har jag börjat få flashbacks av vad som hände mig.

Det började när jag var fem. Jag tror att det var båda mina föräldrar som förgrep sig på mig. De låtsades som att det var en oskyldig lek. Det var min mor som drev på det hela. Vid nio års ålder våldtog min far mig. Jag var hans ”second wife” fram tills jag blev 14.

Nu är jag pensionär och har inte ”umgåtts” med en man på 24 år. Ibland känns det som jag kan glömma och förlåta. Mina föräldrar lever inte längre. Men på kvällarna kommer smärtan av sveken tillbaka. Jag vill ha upprättelse. Inte bara vara tyst.