Sofia, 20

”Brev” riktat till den personen som utsatte mig för övergrepp:

Du. Du vuxna människa som hanterar alkohol. Du som tyckte att det var helt okej att bryta sig in i någon annans hem. Och som tydligen tyckte dig ha rätten att ta på en annan människa utan lov. Som ”antog” att jag inte hade något emot att du rörde vid min fjortonåriga kropp när jag låg och sov.

Du, nästan 2 meter långa vuxna karl, du förstörde en hel del för mig. Jag låg vaken hela natten efter att du hade gått. Vågade inte blunda, vågade inte prata. Jag visste att du hade nyckeln till vår lägenhet. Jag bara väntade på att du skulle komma tillbaka. Självklart berättade jag detta för min mamma dagen efter. Vi anmälde det till polisen. Jag satt där och berättade vad du hade gjort. Glömmer aldrig deras tomma blickar. De brydde sig säkert, men jag visste ju ingenting om dig. Jag visste inte vem du var.

Jag kommer fortfarande ihåg hur du såg ut, men tydligen ser alla ut som min beskrivning. Det blev inget mer än en anmälan. Jag såg dig några veckor efter. Du såg mig, men jag vet att du inte kände igen mig.

Vi pratade aldrig mer om det här. Inte min familj och inte heller mina vänner. Jag sköt bort det, tänkte att det inte var någon stor grej. Men först nu har jag insett att du har satt djupa spår i mig. Jag har undrat varför jag aldrig har vågat vara intim med någon på riktigt. Alltid funderat varför jag har blivit helt stel så fort någon kille rört vid mig.

Nu när jag insett varför kan jag äntligen börja jobba på det. Något jag aldrig hade behövt om det inte vore för dig. Jag hatar dig inte, men jag hoppas verkligen, med hela mitt hjärta, att ingen annan råkat ut för dig.