Olivia, 15

I oktober 2016 skulle jag träffa min dåvarande bästa väns kusin för att han skulle köpa ut cigaretter till mig. Han frågade efteråt om jag ville umgås en stund, och jag tänkte bara: varför inte?! Han sa sedan att han verkligen behövde gå på toa, så vi gick till McDonald’s då det var den närmsta toaletten.

När vi väl stod utanför dörren så slet han in mig på toaletten och tvingade sig på mig. Han vägrade lyssna när jag sa att jag inte ville ha sex med honom, inte ens när jag försökte knuffa bort honom.

Efteråt åkte jag hem och berättade för min mamma vad som hade hänt, hon ringde till polisen och gjorde en anmälan. Jag åkte på polisförhör redan dagen efter, och när förhöret var klart så gick det knappt 24 timmar innan hela händelsen var ute på internet och i alla tidningar.

Dom publicerade en våldtäkt så att hela Sverige kan läsa om den, när det egentligen bara är mellan mig, mina nära och kära och polisen. Efter att det kom ut kände jag mig så utstirrad vart jag än gick, som att alla visste vad som hade hänt mig. Och jag skämdes, så mycket.

När det hade gått ett tag insåg jag att jag inte har någon som helst anledning till att skämmas, han som våldtog mig ska skämmas. Så jag beslöt mig för att vara öppen med vad som hade hänt.

Jag lade ut en bild på artikeln från Aftonbladet på Facebook och sa som det var, människor borde inte döma mig för att jag kommer ut med vad som har hänt. Jag kan säga såhär, 60 % var stöttande. Resten tryckte ned mig ännu längre ner än vad jag redan var. De sa att jag ville ha uppmärksamhet. Jag sökte alltså uppmärksamhet genom att vara ärlig och öppen med vad som hade hänt, tyckte dom. I början var det tufft men man lär sig att det alltid kommer att finnas idioter och hur man än försöker så blir man inte av med dom.

Så till er alla som varit med om något liknande, skäms inte och stå på er när någon på något sätt säger att det är ert fel!