Michelle, 26

Det har gått några månader sedan du tog dig friheten till att utsätta mig för sexuella övergrepp. Jag stod ut, jag kämpade och jag var livrädd. Men här står jag med båda fötterna på jorden och du lyckades inte. Jag VANN, inte du.

Jag kanske aldrig anmälde något men du kommer få din karma och en dag kanske jag kan prata om det. Men inte idag, du tog så mycket ifrån mig men jag kommer aldrig sluta kämpa. Mardrömmar, tillbakablickar och skam kommer i vågor till mig men för varje dag jag kliver upp ur sängen så blir jag starkare.

Ett helt år av sexuella trakasserier, övergrepp, hot och psykisk/fysisk misshandel av dig, men här är jag. Jag kommer klara mig, det är svårt. Du har förstört så mycket. Men nu bygger jag upp mig själv igen och jag är stolt över mig själv. Du kan inte besegra mig för jag är en riktig krigare och det du utsatte mig för hade du ingen rätt till att göra.

Det spelar ingen roll hur lite kläder jag gick runt med, om jag gick ur badrummet med bara en handduk efter jag duschat eller om jag sa ja först och sen nej. Ett nej är alltid ett nej. Allt utom ett nej är ett nej, när en människa skakar av rädsla och tårarna rinner ner för kinden så är det ett nej. Kanske är ett nej, och du visste att jag inte ville. Men i dina ögon var jag liten men det är där du har fel, du är liten. Du är ingenting. Jag är allt.

”She made broken look beautiful and strong look invincible. She walked with the universe on her shoulders and made it look like a pair of wings.”