Matilda, 26

Vi var vänner. Umgicks i samma bekantskapskrets. Vi hade haft sex tidigare, men det var något jag lovat mig själv aldrig skulle ske igen. Och senare kändes det även som om det aldrig hade skett när vi umgicks med våra gemensamma vänner. Vi var ju ändå bara kompisar.

Det var en torsdag i februari. Vi var ute tillsammans. Min bästa vän blev alldeles för full och jag behövde S:s hjälp med att få hem henne. Och så blev det. Alla in i en taxi, på väg hem till mig. Jag bäddade ner min vän och jag och S la oss på en madrass i jämnhöjd. Var själv ganska full så minns inte riktigt alla detaljer. Minns svagt att han kysser mig och sedan svartnar det. Vaknar upp och känner honom i mig. Vet att jag tänker ”jag vet vad det är som händer”. Jag försöker vrida mig undan, för att visa att jag inte vill. Sedan är allt svart igen och nästa gång jag vaknar så är det morgon. Jag vaknar utan kläder, och minns den korta sekvensen från natten. Jag kryper ner bredvid min bästa kompis som också precis vaknat. Ber henne hämta kläder åt mig och hon brister ut: ”har ni haft sex?!?”. Jag svarar inte. Men S gör det. Skrattar och säger nej. Han får bråttom därifrån. Han går och jag börjar gråta. Min vän förstår precis vad som har hänt.

Hon tar med mig till sjukhuset. Går igenom hela den där processen. Idag 3 månader senare väntar jag på att en polisutredning ska dra igång. Jag väntar på att min matlust ska bli som vanligt och jag väntar på att jag ska tycka om mig själv som jag gjorde innan. Och du S, fan för dig! Fan för de du gjorde med mig, och fan för dig som inte ens vågat erkänna det för mig i efterhand. Kan inte smälta att du har fått mig att känna mig så smutsig, liten, feg och svag. Kan inte förstå att du som ”vän” tillät dig att beröva mig min egna kropp. Har redan slitit för att lära mig tycka om den.

Det har uppenbarligen blivit lättare med tiden, men kommer aldrig någonsin förlåta dig för det du gjorde, eller för de veckorna när jag gick runt i ruinerna av mitt gamla liv och bara hoppades på att tvivlet på mig själv, och det jag upplevt, skulle försvinna.