Lisa, 23

Jag har blivit kallad hora och fitta helt oprovocerat, blivit knuffad i korridorer och taffsad på. Lärarna sa att de gjorde så för att de tyckte om mig.

Jag har blivit våldtagen vid tre tillfällen. Mitt ex som hade sex med mig när jag sov, då vaknade jag men var så rädd och skamsen att jag låtsades fortsätta sova. Har också blivit tvingad att suga av honom.

Och en annan kille jag skulle göra slut med tvingade mig att suga av honom det sista han gjorde innan jag gick. Jag fick höra av en kompis att de nog inte visste att jag inte ville, om de fattat det hade de nog inte tvingat dig. Hur kan man tro att någon vill om du måste med våld trycka in din snopp i min mun för att jag kämpar emot och samtidigt säger ”jag vill inte”. Hur kan jag inte vara tydlig nog?

Jag har vaknat på fest av att en kille hade handen innanför mina byxor. Min dåvarande kille sa ”men du kan ju inte somna på fest förstår du väl? då kan sånt hända”. Hur kan det vara mitt eget fel att en mans hand hamnade i mina trosor? Killar har stått på utekvällar och skrikit ”kom och sug av mig” när jag går förbi.

Jag är hittills bara 18 år… Jag har alltid skämts över att jag inte vågade säga ifrån vilket jag inser idag att det är dom som ska skämmas, inte jag! Idag är jag så stark att ingen skulle komma undan med något sånt igen, jag mår bra idag och jag har bearbetat dessa hemska händelser.

Så när ni män drar sexistiska skämt, kallar folk för fitta, och säger att någon ”kastar som en tjej” för att poängtera att en man är dålig, eller säger ”henne skulle man sätta på” när en snygg tjej går förbi, så kan ni ge er fan på att jag kommer att säga ifrån. Det ni håller på med även om ni inte våldtar bidrar till vår otrygghet och den nedvärderade bilden av kvinnan.

Så kom inte och säg att #metoo har gått för långt, kom inte och säg att feminism har gått för långt. För det är ganska tydligt genom min berättelse att det är ni MÄN som gått för långt!