Linnea, 20

Jag är idag 20 år och min berättelse tar sin början för ungefär 14 år sedan. Jag var då 6 år och hade splittrats från min biologiska familj, och tillsammans med min lillasyster flyttat in i en fosterfamilj. Uppriven och förvirrad grät jag i princip varje kväll pga saknaden av mamma och pappa. Mina fosterföräldrar tog hand om mig och min syster väl och jag började förlita mig på dem.

För att underlätta saknaden av min biologiska familj fick jag sova hos mina fosterföräldrar en del nätter, jag kände mig då trygg. Iallafall när de båda sov med mig. Dock jobbade min fostermamma en del nätter och det var under dessa nätter kaoset började. En natt när jag var ca 7 år vaknar jag av en hand innanför trosorna som smeker min klitoris. Jag som var väldigt liten blev förvirrad och förstod absolut inte vad som hände. Jag tittar på min fosterpappa som ”sover” och tror att detta är något han gör av misstag i sömnen. Plötsligt för han in ett finger i mig och jag minns att jag ville gråta rakt ut pga smärtan. Dock vågade jag inte det eftersom jag var rädd för att han skulle bli arg om jag väckte honom. Istället vände jag mig snabbt om, la mig längst ut på sängkanten och rullade in mig i täcket så han inte skulle kunna nå mig.

Liknande händelser skedde flera gånger, dock inte i sängen utan i duschen där han ”hjälpte mig” att tvåla in kroppen. Den svidande smärtan av tvålen minns jag starkt, men jag kunde inte göra något motstånd eftersom jag var ”tvungen att bli ren överallt”. Detta pågår fram till dess att jag klarar av att duscha själv. Övergreppen, dvs när han mot min vilja för in fingrar i slidan, försvinner och övergår i form av tafsande, kommentarer, blickar mm.

När jag väl kunde duscha själv och låsa dörren om mig så fick jag inte vara ifred en längre stund. Han låste upp dörren utifrån för att gå på toaletten. Och jag kan säga att vi hade fler än en toalett. Han gick in, satte sig på toan, inspekterade mig när jag duschade och berättade hur snygg och sexig jag var. Han berättade även vad han ville göra med mig i sängen. Jag kände mig äcklad och hade extrem ångest och panikattacker över detta. Jag visste inte hur jag skulle reagera så jag stod där stum i duschen.

Tragiskt nog insåg jag aldrig att detta var fel förrän han en dag kom fram till mig och sa ”Du måste lova mig att inte berätta vad som händer mellan mig och dig. Om du gör det kommer du splittra ännu en familj och det vill du inte va?”. När han sa detta insåg jag att detta inte var okej! Men jag vågade inte berätta för någon. Min nya familj skulle då förstöras och jag skulle inte klara av ännu ett familjeuppbrott.

Åren går. Jag kommer in i tonåren. Jag börjar högstadiet och sedan gymnasiet. Under alla åren får jag höra kommentarer av min fosterpappa som ”Titta vad du gör med honom, han får inte nog. Det är ditt fel och du måste sluta”, säger han och visar upp sitt stånd genom kalsongerna. Vid varje ensam stund med honom fick jag höra liknande kommentarer. Jag fick även ständigt höra vad han vill göra med mig. Han kom ofta upp bakifrån och gned sitt kön mot mig samtidigt som han tog på mina bröst. Detta kunde ske när och var som helst i hemmet. Exempelvis i duschen, efter duschen, när jag stod och lagade mat, när jag var påväg från ett rum till ett annat osv.

Kommentarerna och allt tafsande bröt ner mitt psyke till grunden. Jag stängde av alla känslor och fejkade mitt glada leende som jag ständigt bar med mig, både i skolan och hemma. Jag var ett tomt skal och ingen kunde någonsin ana vad som skedde. Allt detta bidrog till att jag isolerade mig mer och mer. Jag blev ”socialt” handikappad eftersom jag inte ville komma nära andra personer. De kunde ju då få reda på allt som skedde och då skulle kaos uppstå. Andra såg mig som den tysta flickan som gjorde bra ifrån sig i skolan.

Lyckligt nog kom jag och min lillasyster i kontakt med polisen en dag och vi fick direkt flytta därifrån. Detta är ungefär 1 1/2 år sen. Den dagen fick jag reda på att min syster varit med om liknande händelser. Utan min lillasyster vet jag inte om jag någonsin vågat berätta vad som skett under min uppväxt. Med hjälp av polisen startades en del rättegångar. Olyckligtvis blev vår fosterpappa frisläppt i hovrätten.

Men jag anser fortfarande att jag har vunnit! Jag lever idag ett lyckligt liv tillsammans med min underbara sambo som vet om hela skeendet. Jag har vunnit eftersom jag idag kan berätta om detta öppet och för att min förövare för alltid kommer vara stämplad! Och även om jag har lång väg kvar att gå så kan jag idag säga att jag lever ett bra liv.