Linn, 24

Det här är ett sexuellt övergrepp jag var med om på högstadiet av någon jag trodde jag kunde lita på.

Med ett hemförhållande där föräldrarna bråkade med varandra och pappa så gott som alltid var otrevlig hittade jag en trygg plats på skolan i form av musiksalen och musikläraren jag såg upp till.

Jag började hjälpa till vid lågstadiebarnens lektioner och vara kvar efter skolan bara för att få spela lite längre på pianot.

Då skolan låg ute på landsbygden fick jag åka buss 35 minuter till och från skolan varje dag.

När jag började ta med min egen gitarr till skolan, det var då min lärare frågade om jag ville åka med honom eftersom han också bodde i stan. Det gick bra. Vi pratade musik och lyssnade på radio.

När jag hade åkt med honom två-tre gånger satt jag i musiksalen som vanligt och spelade när han kom in. Jag passade då på att fråga hur jag skulle kunna höja mitt betyg till MVG då musik verkligen var något som jag är intresserad av. På den frågan svarade han ”Du ska gå på dejt med mig”.

Jag blev obekväm och jag kände att jag ville kräkas. Efter att jag hade stått tyst några sekunder sa han att han bara hade skojat och började prata om relevanta saker jag behövde göra. Jag tänkte att han skojade väl bara… haha… som ett skämt som jag missat poängen i. Jag kände mig dum.

Några veckor därefter var det dags för inträdesprovet på gymnasiet för musiklinjen. Då jag inte ville spela själv frågade jag honom om han kunde kompa på gitarr medan jag sjöng, och det kunde han.

Efter inträdesprovet frågade han om vi skulle ta och äta lunch och gå igenom provet. Jag blev fundersam redan då men vågade inte säga nej.

När vi suttit där en stund tar han sin använda gaffel och skär av en bit av min falukorv svänger med gaffeln framför mig och säger kaxigt ”Vad ska du göra åt det här då?” innan han äter upp den.

Hela min kropp hamnade som i nödläge och jag ville bara springa ut därifrån. Något sa mig att det här inte var okej.

Jag åkte aldrig med honom igen och när han frågade använde jag ursäkter som ”jag vill stanna lite längre för att plugga.”

Jag var 15 år och han var nära 50.