FÖRENINGEN STORASYSTER SÖKER SEXOLOG

Om arbetsplatsen

Föreningen Storasyster är en feministisk, partipolitiskt och religiöst obunden ideell förening som erbjuder stöd och gemenskap till individer som utsatts för våldtäkt eller andra sexuella övergrepp, samt deras anhöriga. Vi arbetar även förebyggande och opinionsbildande för att nå vår vision om ett jämställt samhälle fritt från sexuellt våld.

Föreningen har sitt huvudkontor i Stockholm och driver Arvsfondsprojektet Hela Mig i Malmö. Våra volontärer är utspridda över landet och i och med våra stödinsatser online är vi nationellt verksamma. Föreningen har idag 8 anställda och 134 aktiva volontärer.

Vi söker nu en eller två sexologer till vår samtalsmottagning i Malmö, inom projektet Hela Mig.

Om projektet Hela Mig

Hela Mig är ett treårigt projekt som drivs av Föreningen Storasyster med finansiering av Arvsfonden. Projektet startades 1 augusti 2016.

Projektet syftar till att öka och sprida kunskapen om sexualitetsproblematik till följd av sexuellt våld, samt öka tillgången till sexologiskt stöd till utsatta genom flertalet stödfunktioner, bland annat genom samtalsstöd hos sexolog i Malmö och Stockholm.

Om tjänsten

I tjänsten ingår att ge sexologiskt stöd och rådgivning kring sexualitet och sexlivet till personer som har utsatts för sexuellt våld. Du kommer att ta emot klienter i föreningens sexologmottagning i Malmö samt ge stöd online i chatt och per mejl. I tjänsten ingår även att hålla stödgrupper online, ta fram metodmaterial, föreläsa, samordna träffar med projektets referensgrupp bestående av yrkesverksamma sexologer samt att ha kontakt med media.

Tjänsten/tjänsterna kommer att tillsättas förutsatt att projektet får fortsatt finansiering från Arvsfonden. Besked om detta förväntas i början av juni. Intervjuer kommer att ske 12-13 juni i Malmö.

Vi söker dig som

• Är utbildad sexolog, med t.ex. en socionom- eller psykologutbildning i grunden.
  • Har erfarenhet av att hålla i stödjande samtal, gärna med fokus på sexualfrågor.
  • Har erfarenhet av projektets målgrupp.
  • Har erfarenhet av att ta fram och genomföra utbildningar och presentationer.
  • Har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift.
  • Är feminist och står bakom Föreningen Storasysters värderingar och vision om ett samhälle fritt från sexuellt våld.
  • Är flexibel och kan arbeta självständigt samtidigt som du tycker om att samarbeta med dina kollegor.

Önskvärda meriter

• Erfarenhet av sexologiskt behandlingsarbete.
  • Erfarenhet av att ta fram metodmaterial.
  • Erfarenhet av att leda grupper i samtal.
  • Flerspråkighet.
  • Kunskap om och erfarenhet av den ideella sektorn.
  • Ett personligt engagemang i jämställdhetsfrågor.

Befattning

Sexolog.

Placering

Malmö.

Anställningsform

Allmän visstidsanställning t.o.m. 2018-07-31 med möjlighet till förlängning.

Omfattning

Arbetstid

Din arbetstid kommer i huvudsak att vara förlagd till dagtid vardagar, men visst kvälls- och helgarbete kan förekomma.

15 augusti 2017.

Lön

Månadslön.

Kontaktpersoner

Cecilia Bödker Pedersen, verksamhetschef Föreningen Storasyster. 0766-34 34 36, cecilia@foreningenstorasyster.se

Rebecca Sjöstrand, projektledare Hela Mig. 0700-90 63 71, helamig@foreningenstorasyster.se

Sista ansökningsdag 2017-05-31.

Välkommen med din ansökan inklusive CV till jobb@foreningenstorasyster.se. Ange ”Sexolog” i rubriken.

Annonsen som PDF.