Johanna, 20

Jag var på en konferens med en organisation jag är med i. Jag hade haft väldigt trevligt hela tiden och blev ganska full på kvällen. När jag och kanske trettio andra personer (alla var lika gamla eller några år äldre än mig) hade åkt till sovlokalen så hade jag min sovsäck bredvid en killkompis jag kände lite knappt. Alla andra sov. Han var också full.

Jag mådde dåligt över en grej och försökte berätta det för honom, och han kramade mig och sa typ ”det är lugnt, det kommer bli bra” och sen känner jag hans hand på mitt bröst. Jag får fram ”…tar du på mina bröst?”

Han började hångla med mig, jag hängde med i några sekunder men sa snabbt ”alltså nej jag tror inte jag vill.” Men han fortsatte ändå medan han tog på mig. Sen tog han min hand och förde den mot hans kuk. Jag sa ”nej jag vill inte” och tog bort handen, men han tog dit den igen och sa ”jo kom igen” och efter ett till nej sa han ”jo men bara lite.” Så jag gjorde vad han sa för att slippa tjatet + hängde bara med för jag var full.

Nästa dag kom jag på allt som hänt och tyckte att det var väldigt allvarligt & hade grov ångest. Jag hade dessutom precis blivit på g med en annan kille, som han visste om.

Han är nu utesluten ur organisationen och det har visat sig att han gjort liknande saker mot ett flertal andra tjejer. Jag har gått vidare från det. Man ska aldrig göra saker man inte vill men man ska inte heller skuldbelägga de som inte säger nej tillräckligt högt eller mycket, då de flesta får en ”frys”känsla och bara hänger med.