Detta är min berättelse

Ida, 20

Vid tidig ålder upplevde jag en stor ensamhet av två föräldrar som inte fanns där, dom spelade dator och på helger för att liva upp deras liv drack dom. Jag har två äldre syskon som flyttade hemifrån och jag blev själv med mina föräldrar från elva års ålder. 

Vid tidig ålder sökte jag kontakt med äldre män för uppmärksamhet, och jag hade vid den tidpunkten påbörjat ett självskadebeteende. När jag var 14 tog jag min mammas sömntabletter för att dö och ungefär en månad efter slår min pappa mig och hotar att slänga ut mig genom bilen som åker 180 på motorvägen. Jag var en hora som ville ha saker uppkörda i min fitta, därför jag vid den åldern var kär och hade sex med en äldre man. 

En tid efter det gjorde min pappa ett övergrepp på mig när han trodde jag var full. Detta höll jag tyst om därför jag kunde inte tro att det var sant och jag var rädd. Efter ett tag frågade jag min syster om det hade hänt henne samma sak och hon sa nej. Den dagen gick min syster till min mamma och pappa och berättade allt jag hade sagt. Min mamma tog aldrig upp något med mig. När det väl kom ut så låtsades min mamma att hon inte vetat någonting, dom hade målat upp en bild inför hela familjen att jag var psykiskt sjuk och ljugit. Hela familjen blev splittrad därför att vissa vände mig ryggen och sa att jag ljög. Jag hade tur att jag hade min farmor och farfar som lärde mig allt om kärlek och vad det innebär med trygghet och lojalitet. 

Jag vet idag vilka jag kan lita på. Det var 5 år sedan det hände mellan min pappa och jag har aldrig hört av han sen dess. Jag är idag 20 och jag har inte fått någon hjälp med att bearbeta detta. Allt dom fokuserat på var att jag rökte gräs för att må bättre. Tack.

Tags: No tags

Comments are closed.