Helena, 27

Jag utsattes för sexuella övergrepp när jag var barn. Var tio år och förstod inte vad han var ute efter. Han sa vi leker och jag trodde vi skulle leka, men han lurade in mig i rummet. Minns hur han tog på mig mellan benen. Jag vågade inte göra motstånd för han sa att han skulle slå mig. Men han slog mig aldrig. Han mutade mig med pengar bara för att vara tyst. Jag vågade inte säga något. Men efter ett tag märkte mamma att jag inte var där så mycket och då sa jag vad som hänt mig.

Det blev polisanmält och han som utnyttjade mig blev fälld. Jag blev tvingad att göra en undersökning som skrämde mig väldig mycket då dom var tvungna att kolla om jag hade skador. Läkaren berättade inte för mig om hur undersökningen skulle gå till. Det var det som gjorde att jag blev skrämd. Läkaren sa inte ett ljud under hela undersökningen.

När jag var i tonåren började jag fatta vad jag varit med om. Jag kände skam och ingen förstod vad jag pratade om. Jag kände att de var mitt fel bara för att jag gick dit. Jag tänkte varför gick jag dit. Vågade inte då säga hur jag kände efter det traumatiska jag varit med om. Jag hade svårt att lita på andra. Var rädd att jag skulle råka ut för det igen.

Sen för några år sedan revs det upp på nytt när det skrevs om det i en blogg på nätet mot min vilja. Grannarna ringde på hemma hos oss och de berättade för mig vad som stod. Jag visste först inte att det hade kommit ut på nätet. När jag läste det kom det som ett slag i magen. Jag bröt ihop och det kändes inte bra.

Det polisanmäldes och de fick bort det från nätet. Jag minns att jag skar mig två gånger i händerna då jag mådde som sämst. Efter ett tag kände jag att jag behövde hjälp att komma över känslan av skam och känslan om att det var mitt fel. Jag började gå i samtal hos en psykolog och mår idag bra.