Hanna, 27

Jag blev utsatt för sexuella övergrepp som barn. Av en man som skulle skydda mig mot allt ont i världen. Min morfar. Jag var 6 år gammal och skulle sova över i morfars husvagn, vilket jag älskade. Vi hade haft roligt hela dagen, och kvällen kom. Jag sov i bäddsoffan och morfar i sängen.

Jag vaknar av att någon lyfter upp mig från sängen, och det är mörkt. Jag kan inte se något. Jag hamnar på mage i en säng. Jag är naken för jag sover alltid naken. Någon smeker min kropp. Jag känner en hand som tar på mig. Handen smeker min rumpa och vandrar ner. Jag känner en hand i mitt underliv. Jag säger ingenting för jag vet inte vad som händer. Sen säger han att det är så här man visar kärlek. Det är så här morfar visar att han älskar mig. Efter det känner jag sen en tunga.

Idag vet jag att han utförde oralsex på mig, men just då var jag för liten för att förstå vad han gjorde. Jag låg bara helt stilla. Efter en stund lyfts jag upp igen och hamnar i bäddsoffan. Jag tror att jag somnade om igen, som ingenting hade hänt.

Nästa morgon när mina föräldrar kom för att hämta mig så sa jag ingenting. Jag visste ju inte att det som hade hänt var fruktansvärt fel, för enligt morfar så var det bara ett sätt att visa kärlek. Han fick aldrig röra min kropp igen efter det. Mina föräldrar sa upp kontakten med honom av andra anledningar.

Här önskar jag att min berättelse tar slut. För nu blir det riktigt smärtsamt. Jag är nu 10 år. Jag är ensam hemma med min bror som är några år äldre än mig. Jag sitter i hans rum och tittar på tv. Jag har ett par trosor och en t-shirt på mig. Han ber mig att lägga mig i hans säng vilket jag gör. Han säger att han behöver hjälp med en läxa och undrar om jag kan hjälpa honom. Jag säger att jag kan försöka och då drar han ner mina trosor.

Jag minns att jag inte reagerar särskilt mycket. Han börjar att smeka mig. Jag minns inte så mycket av vad som hände sen. Jag hamnade någon annanstans. Jag registrerade inte vad som hände med min kropp. Jag vet än idag inte vad han gjorde med min kropp. Jag vet bara att jag inte sa något. Jag rörde inte på mig.

När jag blev äldre började jag förstå att det här var fel. Det jag blivit utsatt för var inte kärlek. Minnena från barndomen och övergreppen kom tillbaka. Jag kände mig äcklig och smutsig. Jag skämdes över att jag inte hade skrikit under övergreppen och skämdes för att jag inte berättat för mina föräldrar vad som hänt. Jag mådde dåligt hela min tonårstid och hade svårt med förhållanden och känslor.

Idag är jag 27 år gammal och jobbar fortfarande med att bearbeta dessa övergrepp och de problem som kom med dom. När min dotter fyllde 5 år bröt jag ihop helt. Jag såg hur liten och oskuldsfull hon var och undrade hur man kunde utsätta någon i hennes ålder för dessa övergrepp som jag fick gå igenom.

Jag kommer aldrig att glömma bort det som har hänt, men jag tar en dag i taget och fortsätter att leva mitt liv. Och när jag fick veta att min morfar avlidit efter en lång tid med en smärtsam sjukdom så korkade jag upp champagneflaskan. Det var jag värd!