Emelie, 16

Jag utsattes första gången som ett litet barn, minns knappt själva övergreppen. Bara att det hände och vem personen var. Min pappa, vilket gjorde allt svårare. Men jag förträngde det nästan helt och inbillar mig själv än idag att det inte hänt, trots att jag ändå vet att det har hänt. 

Jag flyttade ifrån honom och började på nytt, men så bra som jag trodde det skulle bli, blev det inte. Det hela började om på nytt av en äldre kusin som tidigare utnyttjat mig sen 11 års ålder, och även från två äldre klasskamrater. Jag skämdes mycket, så mycket, och jag hatade mig själv för det. 

Jag berättade för min storebrors tjej som jag står väldigt nära. Hon gick i taket när jag berättade, men sedan anklagade hon mig. För jag gick och träffade en av klasskamraterna trots att han redan våldtagit mig en gång. Jag trodde att om jag själv var med på det skulle första gången inte räknas som ett övergrepp och skammen skulle försvinna, men jag ångrade mig och ville gå från platsen. Men då var det redan försent och han våldtog mig en gång till. Trots att jag gick dit på egen vilja sa jag nej sen. Och när min vän anklagade mig på det sättet gick jag in i väggen och försvann från alla i en veckas tid.

Än idag tvingas jag möta min kusin, sova hos honom eller vice versa och då händer samma sak igen. Jag tvingas fortfarande möta dom två killarna i skolan, dom kan inte se mig i ögonen. Dom vet att det dom gjorde var fel, men det är försent nu. Jag är redan förstörd. 

Jag undrar om jag nån dag kommer kunna berätta om hur många gånger jag utsatts för våldtäkt och övergrepp och vilka som gjort det, men det tvivlar jag faktiskt på. Det kommer nog aldrig hända. Men idag försöker jag lära mig leva med det bara, finns inget jag kan göra åt saken för jag kan/vågar inte berätta eller anmäla. Jag sätter ena foten framför den andra och försöker fortsätta med livet. 

Comments are closed.

STÖD OSS

Du kan stödja oss på olika sätt. Genom att bli medlem, köpa gåvor i vår shop eller donera direkt på Bankgiro: 397-4870.

FÖRENINGEN STORASYSTER

Warfvinges väg 26
112 51 Stockholm
kontakt@foreningenstorasyster.se

Organisationsnummer: 802465-2169