Clara, 22

För ungefär 6 år sedan var jag hemma själv med vår utbytesstudent och hans kompis. Mina föräldrar hade åkt bort över helgen. Vi drack Fernet och Coca Cola. Det var spännande och lite farligt. Jag hade aldrig druckit så mycket förr. Hans kompis gick hem och han och jag fortsatte dricka. Han mixade mer och mer sprit. Det kändes så ofattbart att han som var äldre ville hänga med mig. Han hade skägg, hade köpt sprit på systemet även om han bara var 18. Jag gillade uppmärksamheten jag fick av honom.

Han föreslog att vi skulle se en film. Föreslog att vi skulle sitta i samma soffa. Jag märkte att tv-skärmen började bli mer och mer suddig. Jag kände hur han kom närmre mig i soffan. Hur han började kyssa mig. Vi började hångla. Till en början tyckte jag att det var ganska skönt. Jag hade aldrig hånglat förr. Jag minns att jag satte mig på honom. Då minns jag att jag fortfarande ville. Att han ville vara med mig kändes ju ofattbart. Han vände mig så att jag satt med ryggen mot soffryggen.

Efter det är det suddigt med få klara fragment. Det kändes som om jag gick in och ut ur en slags medvetslöshet. Jag kände att hans fingrar var inne i mig. Hur hans tunga slickade mitt kön. Men jag kunde inte röra mig.

Jag minns att jag tänkte, ”jag vill inte”, ”det här känns inte rätt”. Men jag kunde inte öppna munnen eller ögonen. Jag var helt förlamad. Jag kunde inte röra mig. Jag kunde bara höra och känna vad han gjorde. Jag minns att jag kände det som att jag tittade ner på mig själv uppifrån.

Det värsta var nästan dagen efter. Skammen. Jag hade ju druckit, det var förbjudet. Och jag hade haft sex, det kändes också skamligt inför mina föräldrar. Så jag sa inte något, och de gillade honom så mycket att han fick bo med oss i flera månader till. De skällde på mig för att jag inte fick honom att känna sig som hemma.

Jag kommer ihåg när han åkte, hur det kändes som att jag klev ut ur ett mörkt rum. Lättnaden över att han var borta. Inte rörde sig i samma hus mer.